lunes, 1 de octubre de 2012




whitehot | January 2011, Lucas Samaras @ The Pace Gallery

0

 1     lectura denotativa: Podem aprecia la situeta del retrat,que aparentment està posant cara a cara amb el fotograf. Es tracta d'un home aparentment d'uns 40 anys, d'ulls blaus i ros, amb una expressio estable davant la camara.Duu ulleres.Els tons de la seva pells son iguals de grisos i apagats que el del fons. El nostre ull descobreix el seu rostre gracies a la llum.
Lectura connotativa:
Lucas samara, en aquesta i els altres retrats, s'ha pensat una iluminacio que proporciona una certa imatge enigmatica als models.En aquest retrat, la llum apareix desde abaix del model, totalment perpendicular. S'ha emprat l'ajuda del photoshop per els efectes en el color.el verd i el vermell de la barbeta contrasten d'una forma magnifica amb l'obscuritat de la foto. Es un pla mig curt. Els tons càlids atrauen l'atenció en l'ull.

2      Lectura denotativa: Es tracta duna dona rossa, de mitjana edat, amb els ulls clars,  amb els rasgos facials molt contundents  que ens mira fixament.També duu ulleres,vesteix una jaqueta blanca amb tons blaus, que acompanyen amb els seva mirada. El fons, a diferéncia de la primera, es d'un gris mes clar i no tant mate o opac com en la primera.
Lectura connotativa:  l'iluminacio,  la llum flueixi desde el foco amb  una prespectiva contrapicda no del tot perpendicular, fins a ella.  desde baix, i aixo ha remarcat l'expressió de la model, i la claredat dels seus ulls que fa que sigui un retrat molt electric. Junt amb el seu cabell i les ulleres. Aquesta imatge m'estressa perque es com si em dongués manya del que he de fer, tansols per el color..No fa pinta d`haver estat retocada.Tambe es un pla mig.
3       Lectura denotativa:Un home de la tercerda edat, calb amb unes ulleres rodones com les d'en jonh lennon es perfila perfectament en blanc i nei negre al mig del retrat.Duu la barba un pel descuidada i te mes arrugues que els anteriors models.
Lectura connotativa:el blanc i  el negre, elsgrisos, menys les arruges del seu front per on surten aquestes lines que acacaben de tancar el perfil de la calva.L'autor juga constantment amb l'iluminacio i els colors en l'editatge amb photoshop. Sembla que s'estigui electrocutant per les linees de llum que surten d'ell.Es un pla mig.




No hay comentarios:

Publicar un comentario